Meistä
About us

Koiramme
Our dogs

Pentuja
Puppies

Pentueet
Litters

Uutisia
News

Tuloksia
Results
Kuvagalleria
Gallery


MEISTÄ / ABOUT US

 

Olemme aviopari, Jonna ja Jani Haapalainen. Asumme maaseudulla Ilomantsin Lehtovaarassa, Pohjois-Karjalassa. Koirat ovat meille elämäntapa ja tällä hetkellä arkea meidän kanssa on jakamassa neljä leonberginkoiraamme: siskokset Gilda ja Capri (12/2013) sekä Gildan tyttäret Fida ja Bea (4/2016).

Me emme harrasta koiriemme kanssa mitään erityistä -touhuilemme vaan monenlaista omaksi iloksi. Metsälenkit kuuluvat säännöllisesti arkeemme, mutta sen lisäksi kesäisin uidaan ja pyöräillään sekä harjoitellaan vesipelastusta. Talvisin tehdään potkurilenkkejä ja tulevaisuudessa on tarkoitus opettaa Gilda ja Capri vetämään ahkiota. Meitä voi bongailla myös vaihtelevasti koiranäyttelyissä :)

Kasvattajina olemme vielä aloittelijoita ja ensimmäinen pentue näki päivänvalon 25.4.2016, monien vuosien haaveilun jälkeen. Meille kasvattajina on ensisijaisen tärkeää löytää pennuille kodit, joissa ne pääsevät rakkaiksi perheenjäseniksi jakamaan perheidensä arkea. Leonbergi on onnellinen silloin, kun se saa olla siellä, missä sen perhekin on - joten ne eivät sovellu tarhakoiriksi, emmekä sellaisiksi niitä myy. Pennut tulevat kasvamaan keskellä kodin arkea - ne madotetaan säännöllisesti ja luovutetaan eläinlääkärin tarkastamina, mikrosirutettuina & rekisteröityinä 7-8 viikon ikäisinä kattavan pentupaketin kera. Meiltä pentu saa mukaansa kasvattajan tuen, sekä toiveen, että voisimme pitää yhteyttä läpi kasvattiemme elämän :)

Olemme molemmat suorittaneet kasvattajan peruskurssin vuonna 2006 sekä allekirjoittaneet Kennelliiton kasvattaja-sitoumuksen. Kennelnimi Karhuahon meille myönnettiin joulukuussa 2007. Olemme Suomen Kennelliiton ja Suomen leonberginkoirat ry:n jäseniä. Jonna on lisäksi kannatusjäsenenä Suomen Koirankasvattajat ry:ssä (Sukoka).

Jonna on myös suorittanut Eläinkoulutuskeskuksen Käyttäytymistieteellisen kouluttaja -koulutuksen vuonna 2009 ja on tätä kautta päässyt jäseneksi eläinkouluttajakiltaan.

Mikäli olet kiinnostunut kuulemaan lisää tästä ihanasta rodusta, älä epäröi ottaa yhteyttä :)
...pieni "varoituksen sana" kuitenkin loppuun: leonbergi on rotuna sellainen, että se tuppaa monistumaan - kun otat ensin yhden, huomaat, että kohta sinulla on toinen ja kolmas.. "Sano minun sanoneen" ;)

     

   
 


Jonna & Jani Haapalainen
Leppärinteentie 12 ~ 82960 Lehtovaara ~ Finland ~ 040 7207171 ~ jonna@karhuaho.fi

      WebDesign JoHa
© Jonna Haapalainen