Meistä
About us

Koiramme
Our dogs

Pentuja
Puppies

Pentueet
Litters

Uutisia
News

Tuloksia
Results
Kuvagalleria
Gallery

   

UUTISIA / NEWS

   

23.12.2016:

   

17.12.2016:

Oltiin viime viikonloppuna reissun päällä. Perjantaina ajeltiin meidän kasvattimme Patrikin perheen luokse Hauholle. Lauantaina meillä olikin suuntana Helsingin messukeskus ja Helsinki Winner puppyshow, joka menikin meidän osalta yli odotusten. Bea meni ja voitti pennut! Fida sai myös kunniapalkinnon. Lisäksi kasvattimme Patrik oli mukana ja oli luokkansa kolmas, mutta jäi ilman kunniapalkintoa.

Jäimme vielä ryhmäkehiin Bean kanssa ja siellä tuomari nosti Bean viiden parhaan joukkoon, mutta harmillisesti niin läheltä liippasi palkintosijat, että Bea oli juuri se viides joka ei yltänyt palkintosijoille! Mutta silti todella hienosti meni ja tyytyväisiä olemme :)Sunnuntaina lähdimme kotimatkalle jo aamuvarhain, koska Teija ja Patrik suuntasivat myös sunnuntaina näyttelyyn. Patrik oli jälleen esiintynyt oikein hienosti, mutta kasvuvaiheesta johtuen ei sunnuntainakaan saanut kunniapalkintoa. Kaikkein eniten kasvattajan sydäntä lämmittää kaikkien arvosteluissa kovasti kehutut luonteet. Niin hienosti kaikki kolme menivät valtavassa ihmispaljoudessa ilman minkäänlaista ongelmaa :)


Tässä ollaan vielä lähtötunnelmissa, kasvatti-kasvattaja -poseeraus :)
Helsinki Voittaja puppyshow:ssa otetusta kuvasta kiitokset Leena Valkoselle - Patrik on kuvassa oikealla.

Seuraava näyttely onkin meillä ensimmäistä kertaa ikinä oikein kotinäyttely täällä Ilomantsissa :) Onkin outoa kun näyttelymatka on hurjat 25 km ;)

   

4.12.2016:

   

16.11.2016:

Viikot vierii niin hurjaa vauhtia eteenpäin, että uutiset tulevat jälleen hieman jälkijunassa. Minun kummityttöni Pieta oli meillä viettämässä syyslomaa. Yhdessä lenkitettiin ja hoidettiin koiria. Yökyläilyn kohokohta taisi olla kuitenkin Joensuussa 19.10 järjestettävä match show ;) Sitä varten treenailtiin innokkaasti -mulle onkin todella kehittymässä hyvä handleri tulevaisuutta ajatellen! :)

Pieta esitti match show:ssa Fidan ja Bean pennuissa. Molemmat saivat jälleen hienosti punaiset nauhat ja Fida voitti toistamiseen punaisen nauhan saaneet pennut sekä sijoittui loppukisassa punaisten BIS4:seksi!! :)

Tässä ensin Fida kehässä...Ja sitten Bea...Loppukehien aikaan alkoi olla jo hämärää ja kuvat ovat sen mukaisia..Myös meidän Tyyne-kasvatti (Karhuahon Rakastuin Taas) oli samaisessa match show:ssa ja sai sinisen nauhan. Jatkosijoitusta ei tällä kertaa tullut.Muitakin meidän kasvatteja on käynyt näissä leikkimielisissä koiranäyttelyissä. Hienosti on kasvatit esiintyneet, vaikka aina ei ole kärkisijoille päässeetkään. Nero (Karhuahon Kanssas Minne Vaan) on kuitenkin kahdessakin match show:ssa pokannus hienosti BIS-sijoituksia -Onnea Virpi & Nero, kuten myös kaikki muutkin, jotka olette hienosti esiintyneet ja pärjänneet. On aina kasvattajalle ilo, kun on aktiivisia perheitä :)

Teija ja Patrik (Karhuahon Pyyhi Kyynelees) kävivät myös Lahden pentunäyttelyssä 23.10.2016. Paikalla oli 10 urospentua, eikä Patrik tällä kertaa päässyt neljän parhaan joukkoon. Esiintyminen oli kuitenkin mennyt hienosti ja se on hyvä se :)

   

18.10.2016:

Mistähän sitä alkaisi näiden päivitysten kanssa tällä kertaa? :) Meidän elämä on ollut melkoisen leomaista. On ollut äärimmäisen antoisaa seurata kasvattien kasvua ja kehitystä. Yhtä kasvattia lukuun ottamatta ollaan nyt tavattu kaikki kasvatit ja tämäkin asia tullaan korjaamaan pikapuoliin...

Tällä kertaa meidän "kasvatti-kierros" alkoi Nitan (Karhuahon Kiivas ja kaunis) perheen luota Marttilasta, minne ajeltiin 6.10. torstaina. Siellä meitä vastassa oli oikein ihana ja iloinen pusutyttö. Siskoksilla tuntui olevan mukavaa yhdessä, eikä vauhtia puuttunut :)

From where can I start these updatings this time? :) Our life had been full of leonbergers. It's so lovely to look at how our litter grow up. We have now seen other but one from our breeds. But soon we see also this last puppy...

This time we travel to Marttila 8 th October, where we met Nita (Karhuahon Kiivas ja kaunis). She was so lovely, happy girl, who loves kissing. Sisters have really fun together...Perjantaina matkamme jatkui Hauhon suunnalle, missä meitä odotti ihana Patrik (Karhuahon Pyyhi Kyynelees). Sarineiden perheen luona meillä on jo ennestään tuttu majoituspaikka, joten siellä yövyimme luonnollisesti reissumme toisen yön. Patrikin kotoa olikin sitten lyhyt matka seuraavan päivän näyttelyyn...

Karhuahon pentue oli siis ensimmäisessä näyttelyssään Hämeenlinnassa 8.10.2016. Pentuja oli ilmoitettu yhteensä 19, joista 6 oli meidän kasvatteja (mukaan luettuna Fida ja Bea) Hienoja pentuja oli kaikki, mutta tuomari nosti uroksista Chilin (Karhuahon Saat Syttymään) kolmanneksi luokassaan ja nartuissa meidän Bea (Karhuahon Kokonaan Sun) oli neljäs luokassaan. Muut Karhuaholaiset ei tällä kertaa yltäneet neljän parhaan joukkoon.

Lisäksi esitimme ensimmäisen (tosin epävirallisen) kasvattajaluokkamme ollen kolmansia kera kunniapalkinnon :) *Kasvattajaluokkia oli siis yhteensä kolme ja kaikki sai kunniapalkinnon*
 

Friday we continue our trip to Hauho, where lovely Patrik (Karhuahon Pyyhi Kyynelees) waited us. Home of Sarin was familiar place to us and we spend next night there. From Patrik's home there was short trip to show, where we went next day...

So...Litter of Karhuaho was in first show in Hämeenlinna 8 th October. There were 19 puppies and 6 of them were from our litter. All puppies are lovely, but judge give 3 th place to Chili in males and 4 th place to Bea in females. Other from our litter didn't get place in best 4 of puppies.

We also presented our first breeder-class (unofficial) and we get last place (3 th) and get honor-prize :)


Lisää näyttelykuvia täällä / More show-photos here
 


Näyttelyn jälkeen mentiin vielä Patrikin perheen luokse koko poppoon kanssa paistelemaan makkaraa ja juomaan kahvit. Pennut sai kirmailla keskenään ja vaikka alkuun näytti, että pennut ovat väsyneitä näyttelyn jäljiltä niin kyllä sitä virtaa sieltä kummasti löytyi vielä :)

Kiitos teille kaikille, jotka ilmoititte pentunne näyttelyyn ja tulitte paikalle - oli ihana nähdä
 

After the show we went to home of Patrik's family - drink coffee and fry some sausages. Puppies played together even first we think that they are too tired to play. Somewhere they find more energy and have fun together :)

Thank you all that you come - It was really nice to see you allLisää pentutreffi-kuvia täällä
/ More photos from meeting here
 


Touhua on riittänyt myös koto-puolessa. Koirat on leikkineet paljon ulkona ja niitä on aina mukava kuvata :) Täältä voit katsella kuvia koirien pihaleikeistä!

In home, dogs also play so much together and I like to take photos from their playings :) Here you can see some of these photos!


Oltiinpa Fidan ja Bean kanssa jälleen myös Pohjois-Karjalan leojen tapaamisessa sunnuntaina 16.10. Tavattiin meidän Tyyne-kasvatin kotona ja paikalla oli meidän lisäksi kaksi muuta leoa. Käytiin käveleksimässä laskettelurinteen päälle ja sen jälkeen kahviteltiin Tyynen kotona. Kivaa oli jälleen :)

We were also with Fida and Bea in meeting leonbergers of North-Carelia sunday 17 th October. We met in Tyyne's home (Tyyne is from our litter) and there were also two another leonbergers. First we did little walking together and after that drinked coffees. There was fun again :)


 

 

Uusia kuvia / New pictures:
Gilda
Capri

Fida
Bea

Tyyne (Karhuahon Rakastuin Taas)
Hulda (Karhuahon Tuhannen Riemua)
Nita (Karhuahon Kiivas Ja Kaunis)
Kassu (Karhuahon Pauhaava Sydän)
Nero (Karhuahon Kanssas Minne vaan)
Patrik (Karhuahon Pyyhi Kyynelees)
Chili (Karhuahon Saat Syttymään)

   

30.9.2016:

Uusia kuvia / New pictures:
Tyyne (Karhuahon Rakastuin Taas)
Kassu (Karhuahon Pauhaava Sydän)
Nero (Karhuahon Kanssas Minne vaan)
Eino (Karhuahon Lemmen Kahleet)
Patrik (Karhuahon Pyyhi Kyynelees)
Chili (Karhuahon Saat Syttymään)
   

28.9.2016:

Tänään olisi ollut Albertin 6-vuotissyntymäpäivä. Sydämessä on niin suuri ikävä, etten pysty sitä sanoin kuvailemaan. Me olemme menettäneet viime vuosina liian monta koiraa, liian nuorina. Se ei voi olla jättämättä jälkiä sydämeen. Jos koira sairastaa ja sen voimat hiipuvat, luopuminen on tietenkin raskasta, mutta myös helpottavaa -rakkaan ystävän ei tarvitse enää kärsiä. Kun sitten joutuu tilanteeseen, että oma rakas koira käyttäytyy tavalla, jonka seurauksena luottamus menetetään, ei luopuminen tuokaan helpotusta. Se jättää jälkeensä ristiriitaisia ajatuksia. Tyhjyyttä. Syytöksiä.

Meillä oli ollut omat ongelmamme Albertin kanssa ja monet kerrat itkin viimeisen vuoden aikana kun luottamusta koeteltiin tilanteissa, jotka piti olla Albertille tuttuja (mm. turkin hoito ja kynsien leikkaus). Ymmärrän, että Albert yritti välttää kipua, mutta samalla se oppi hallitsemaan tilannetta varoittelemalla minua. Me kuitenkin aina uudelleen ja uudelleen selvittiin noista tilanteista, luottaen toisiimme. 
Vaikka tiedän, että Albertilla oli kipuja, joihin päivittäinen kipulääkekään ei enää täysin auttanut - ja tiedän, että nyt on hyvä olla. Silti olo sydämessä ei ole kuitenkaan helpottunut.

Sinä päivänä, kun Albert toimi vaistojensa varassa ja juoksi suoraan kohti meidän naapuria ja varoittamatta puri häntä käteen.. sinä päivänä meidän välinen luottamus romuttui lopullisesti silmän räpäyksessä. Se on vaikea hyväksyä ja ymmärtää, että koira, jonka kanssa olet selvinnyt monista hetkistä luottaen.. nähnyt koiran silmissä levollisuuden ja luottamuksen vaikeidenkin tilanteiden jälkeen... yhtäkkiä et enää tunnekaan tuota koiraa ja sen katsetta. Ja sillä hetkellä tiedät, että vaihtoehdot ovat vähissä.

Me tiedämme, että on paljon ihmisiä, jotka eivät hyväksyneet meidän päätöstä. Ihmisiä, jotka ovat sitä mieltä, että Albert olisi pitänyt antaa toiseen kotiin. Meitä on mustamaalattu, haukuttu koiran murhaajiksi ja syyllistetty hyvinkin julkisesti - suuri osa näistä ihmisistä ei tunne meitä, saatikka ole ehkä kertaakaan nähnyt edes Albertia.

Meille jokainen koira on tullut ensisijaisesti perheenjäseneksi. Monesti on kohdattu suru ja pelko menettämisestä. Me on luvattu, että jokainen koira saa elää sellaista elämää, joka on elämisen arvoista. Jos elämä ei enää sellaista olisi niin meidän on velvollisuus tehdä rakkaalle ystävälle viimeinen palvelus.

Me elimme Albertin kanssa ja meidän velvollisuus oli myös arvioida, mikä oli Albertille parasta. Albert ei olisi ollut onnellinen niin, että se olisi joutunut elämään suurimman osan päivästä eristettynä tarhaan. Me myös tiedämme, ettei Albertin ollut hyvä olla, kun sen piti käyttäytyä tuolla tavalla.

Kaikesta huolimatta...Albert oli 100% "mamman poika". Herkkä ja hellyyden kipeä ja sellaisena minä haluan Albertin muistaakin..

Mikään ei saa Albertia enää takaisin. Nämä ajatukset on vain käytävä läpi yhä uudelleen ja uudelleen, kunnes ehkä joskus on helpompi hengittää. Ehkä joku päivä Albertin kuvia voi katsoa itkemättä. Ehkä joku päivä ikävä helpottaa edes vähän...

Olet ajatuksissa rakas Albert... meillä on niin iso ikävä sinua :(
Tänään minulla on sinua erityisen ikävä - kunpa olisit voinut elää luonammeToday would have been Albert's 6-years birthday. In my heart is so big miss to you, I can't find words to describe for this sorrow. We have lost in recent years too many dogs, too young-age. Of course that leaves traces to hearts. If dog is sick, and  condition goes bad -of course it's hard to say goodbyes, but it helps when you thinking that your darling needn't suffer anymore. Then, when you are the situation that your beloved dog is behaving in a way that you can't trust him anymore, it doesn't give you a sense of relief. It leaves behind a conflicting thoughts. Emptiness. Accusations.

We had our own problems with Albert and I cried many times in the past year when the trust was tested in situations that were supposed to be okay with Albert (for example grooming and nail clipping). I understand that Albert tried to avoid the pain, but at the same time it learned to manage the situation by warning me. However, we always survived again and again from those situations, trusting on each other.
Although I know that Albert had pains, which daily painkiller either no longer totally helped - and I know that Albert has now good to be. Still feeling in my heart isn't relieved.

On that day, when Albert behaved by instinct and ran directly towards our neighbor, and without warning bit her hand .. that day we wrecked trustiness between us "in the blink of eye". It is difficult to accept and understand that a dog with whom you have survived many moments by trusting .. you have seen in the dog's eyes the calm and confidence after many difficult situations ... suddenly you no longer know your dog and the look in his eyes. And in that moment, you know that there is no alternatives.

We know that there are a lot of people who didn't agree our decision. Many people have opinion that Albert should have been given to another home. We have become cast a slur on, been called dogs' murderers and people have been blame us very publicly - most of these people don't even know us and perhaps even never have seen Albert.

For us, every dog ​​has become in the first instance member of the family. We have often encountered grief and the fear of losing a dog. We have been promised that every dog ​​can live the life that is worth living. If life is no longer worth living, we have liability to make last help to our dear friend.

We lived with Albert and our liability was also to survey what was best for Albert. Albert wouldn't have been happy, if he would have had to live most of the day in isolated enclosure (cage). We also know that Albert hadn't good to be when he need to behave the way he did.

In spite of everything ... Albert was 100% "mama's boy". Tender and cuddly, and as such I want remember Albert..
Nothing give back Albert. These thoughts just need go through over and over again, until maybe sometimes it's easier to breathe. Maybe one day I can look at Albert's photos without crying. Maybe sorrow facilitate one day even a little ...

You are in my thoughts dear Albert ... we miss you so much :(
Today I have more yearning for you - I wish we could keep you with us

**Sorry my bad english!

   

20.9.2016::

Meillä oli Pohjois-Karjalan leojen tapaaminen 18.9.2016. Paikalle saatiin yhteensä 8 leonbergiä perheineen. Myös meidän Tyyne-kasvatti oli paikalla oman perheensä kanssa. Nopeasti hurahti kyllä 3 tuntia kun käytiin ensin yhdessä pieni kävelylenkki ja sitten paisteltiin makkaraa. Kaikki koirat leikkivät sulassa sovussa keskenään. Paikalla olevista leoista 4 oli pentua ja 4 aikuisempaa. Seuraavaa leotapaamista jo kovasti odotellaan...

We had meeting with leonbergers of North-Carelia 18 th September 2016. There were 8 leonbergers with their families. Also Tyyne from our litter was there with her family. Three hours went very quickly: first we did little walk together and after that we fryed some sausages. All dogs played nicely together. There was four puppies and four adult leonbergers in playings. We waiting yet next meeting...

Uusia kuvia / New pictures:
Tyyne (Karhuahon Rakastuin Taas)

   

14.9.2016:

Uusia kuvia / New pictures:
Gilda
Capri

Fida
Bea

Eino (Karhuahon Lemmen Kahleet)
Hulda (Karhuahon Tuhannen Riemua)
   

6.9.2016:

Olimme kummityttöni Pietan (8 vuotta) kanssa match show:ssa Lehmossa 3.9.2016. Meillä oli mukana Gilda, Fida ja Bea. Tämä oli ensimmäinen kerta Pietalle meidän koirien kanssa kehässä ja toki myös ensimmäinen tällainen kokemus Fidalle ja Bealle. Hienosti Pieta esitti kaikki ja jokainen sai punaisen (joka on siis parempi väri) nauhan. Lisäksi Fida oli vielä punaisten pentujen 1. sekä punaisten BIS3 :) Pieta ja Fida kävivät myös lapsi & koira -kisassa harjoittelemassa ja hienosti sielläkin 3.sija!
Tuomarit kehuivat kovin nuorta handleria, joka esitti hienosti ison koiran sekä myös nuoret vielä kokemattomat pennut. Kehunsa saivat osakseen myös Fida ja Bea, jotka niin reippaana esiintyivät. 

We were with my goddaughter Pieta (8 years old) in Match Show (Lehmo) 3 th September 2016. We had Gilda, Fida and Bea with us. This was first time to Pieta handle our dogs in the ring and also first time to Fida and Bea in a show (unofficial). Pieta handled all so great and all got red ribbon, which was better color. Fida was also first in the ring of all puppies who get red ribbon. And finally Best In Show 3 of all red winners (from all classes) :) Pieta and Fida were also in children & dog -competition and they become 3 th place!
Judges said that even Pieta was young handler she handled big dog and also inexperienced puppies very well. Judges also said that Fida and Bea were very bold puppies and they performed very well.

 

Muutakin koiramaista touhua on meidän viime viikkoihin mahtunut kun Janin jäädessä lomalle käytiin muutamia meidän kasvatteja tapaamassa. Ensin 21.8 sunnuntaina ajeltiin Karttulaan katsomaan Einoa (Karhuahon Lemmen Kahleet). Aikamoinen nallekarhu sieltä löytyikin. Fida ja Bea juoksutti velipojan ihan väsyksiin :)
Voit lukea meidän vierailusta lisää täältä!
We have had also some other canine things. When Jani started his holiday we traveled to met some puppies from our litter. First we traveled to Karttula, where Eino (Karhuahon Lemmen Kahleet) lives. Eino was lovely teddy-bear and they played with Fida and Bea many hours. After our visit Eino was really tired. You can see some photos about our visit here! (Unfortunately; finnish only!)

Seuraavan viikon sunnuntaina ajelimme puolestaan Suolahteen Neron (Karhuahon Kanssas Minne Vaan) luokse. Siitä matkamme jatkui Vehniälle Nannan luokse, missä yövyimme jatkaen matkaa Seinäjoelle maanantaina. Seinäjoelle treffasimme Pokon (Karhuahon Pistoja Syrämmes) ja Kassun (Karhuahon Pauhaava Sydän). Tästä reissusta voit lukee lisää täältä!
Next sunday we traveled to Suolahti to home of Nero (Karhuahon Kanssas Minne Vaan). After that we drive to Nanna's home, where we stayed to monday. In monday we traveled to Seinäjoki, where we met Poko (Karhuahon Pistoja Syrämmes) and Kassu (Karhuahon Pauhaava Sydän). About our trip you can look at photos here! (Unfortunately; finnish only!)

Syksy on meidän lempivuodenaika ja nautitaan liikkua metsässä. Kerrankin ajattelin ottaa ihan kamerankin mukaan... täältä voit katsella kuvia meidän patikointi/makkaranpaisto-retkestä :)
Autumn is our favorite season and we really enjoy walking in the woods. One day I also decided to take camera with us and took some photos. You can look at here (Unfortunately; finnish only!) some photos from our walking -trip in a woods.

Uusia kuvia / New pictures:
Galleria/Gallery
Gilda
Capri

Fida
Bea

Kassu (Karhuahon Pauhaava Sydän)
Nero (Karhuahon Kanssas Minne vaan)
Poko (Karhuahon Pistoja Syrämmes)
Eino (Karhuahon Lemmen Kahleet)
Tyyne (Karhuahon Rakastuin Taas)
Aaron (Karhuahon Komia On Aina Komia)
Patrik (Karhuahon Pyyhi Kyynelees)
Nita (Karhuahon Kiivas Ja Kaunis)

   

12.8.2016:

Uusia kuvia / New pictures:
Kassu (Karhuahon Pauhaava Sydän)
   

7.8.2016:

Uusia kuvia / New pictures:
Nero (Karhuahon Kanssas Minne vaan)
Chili (Karhuahon Saat Syttymään)
Poko (Karhuahon Pistoja Syrämmes)
Tyyne (Karhuahon Rakastuin Taas)
   

3.8.2016:

Uusia kuvia / New pictures:
Galleria/Gallery
Gilda
Capri

Fida
Bea
   

2.8.2016:

Uusia kuvia / New pictures:
Aaron (Karhuahon Komia On Aina Komia)
Nero (Karhuahon Kanssas Minne vaan)
Patrik (Karhuahon Pyyhi Kyynelees)
   

1.8.2016:

Vihdoinkin ensimmäisen pentueemme pennuilla on omat sivunsa: Lauri Tähkä -pentue
Finally puppies of our first litter have own pages: Lauri Tähkä -litter
   

9.7.2016:

Tuntuu, että tässä tilanteessa on vaikea löytää sanoja ja kaiken tarkoitusta. On vain pohjaton ikävä.. ja paljon kyyneleitä..
 *Albert teki jotain, mikä ei kuulu leonbergin luonteeseen ja se puri vierasta ihmistä äkkiarvaamatta. Luottamus meidän ja Albertin välillä oli näin ollen mennyttä, eikä meillä tässä tilanteessa ollut muita vaihtoehtoja.

Tämä on äärimmäisen vaikea käsittää ja kestää...nämä viime päivät ovat olleet varmasti elämämme raskaimmat...
Tapahtunut ei muuta kuitenkaan sitä asiaa, että Albert oli meille rakas ja pysyy aina meidän sydämissämme ihanan hassuna mamman poikana


Tosiasia on, että Albertilla alkoi olla jo kipuja lonkkien alueella ja ne alkoivat näkymään yhä enemmän päällepäin. On kuitenkin turha arvailla tai etsiä syitä saatikka syyllisiä. Se ei saa tapahtunutta tapahtumattomaksi ja tämän tilanteen kanssa on vain jatkettava elämää eteenpäin..kaikesta huolimatta :(

*Kiitos Albert kaikesta rakkaudestasi -ja anteeksi
*I have a feeling that I have no words in this situation. There is only deep sorrow... and lots of tears...
Albert did something, what isn't behaviour of leonbergers and bite our neighbour without warning. We can't trust him anymore and we hadn't any other choices.

This is hard to handle and go true... last days had been the hardest days of our life... What happened, never change that we loved Albert from all our hearts and he will stay always in our hearts in a funny mamma's boy

The fact is that Albert also had pains in his hips (he got painmedicines every day) and we saw that more and more about him. There is no any reasons to guess or find reasons or quilties. Nothing can change this not to happened and we need to continue our life... despite everything :(

*Thank you Albert about everything - and sorry *
   

28.6.2016:

Viimeiset pari viikkoa on olleet melkoisen raskaita. Pentu toisensa jälkeen on lähtenyt omiin koteihinsa. Ja vaikka niin onnellinen olen ihanista perheistä, joita meidän ensimmäisen pentueen pennut ovat saaneet niin samaan aikaan on ollut hirmuisen haikeaa luopua niin rakkaista, erityisen ihanista ja tärkeistä ensimmäisistä kasvateistamme Vielä kerran: kaikkea hyvää jokaiselle elämässään!

Kaiken surun ja ikävän määrää lisäsi se, että juuri saman viikon alussa, kun suurin osa pennuista lähti, jouduimme hyvästelemään myös maailman parhaan mummo-koiran, Jitan. Elimme siinä uskossa, että juhlimme Jitan 10-vuotissynttäreitä kuukauden päästä, mutta Jitan kunto pettikin ihan yllättäen. Emme olisi voineet tehdä enää mitään Jitan hyväksi, vaikka sitä olisimme halunneet :(
Vieläkin on vaikea käsittää kaikkea tapahtunutta ja kaiken tämän kirjoittaminen tänne todeksi, sattuu niin lujaa...

Last two weeks have had really hard to us. Puppy after puppy had move their own homes. Even I'm really happy about lovely families, which puppies of our first litter got, it's also hard to give them away. They are so special to us One more time: all the best to you all in your lifes

With this all sorrow when puppies moves own homes, the end of the weeks when puppies moves out, we also needed to say good byes to best grandmother-dog, Jitta. We believed that we have more time together and that we will celebrate Jitta's 10 years -birthdays after a month. But no. Jitta didn't carry on anymore and we can't do anything for her anymore, even we wanted to :(
We can't understand what happened and when I wrote this for true... it's hurts so much...

 
  Meidän ensimmäisen pentueen tiedot on päivitetty pentueet -sivulle ja tulen tekemään vielä jokaiselle pennulle oman sivunsa. Lisäksi meidän oma Fida sekä Bea -sijoitustyttö ovat saaneet omat sivunsa. Molemmat tytöt saavat vielä omat kuvagalleriansa ja yritän lähiaikoina saada myös muidenkin koirien kuvagalleriat ajantasalle.
Nyt on kuitenkin hengähdettävä hetki kaiken koetun jälkeen sekä nautittava myös siitä, kun monen vuoden tauon jälkeen kotona on pienten tassujen tepastelua... vaikka ikävä on suuri, auttaa tuo meidän ilopilleri kyllä siinä, että päivät eivät ole ainakaan tylsiä ja että pienikin asia voi saada aikaan ison ilon


I updated information of our first litter to litters -page and later I will add own pages to all puppies. Also our own puppies Fida and Bea get own pages too. I try to update also other galleries soon. Now I need to take a rest after what we had to go through and also enjoy that we have here sound of little paws after many years. Even sorrow is big, own puppies take care that also little thing can make big joy
   

5.6.2016:

Aika menee siivillä ja pennut täyttävät huomenna 6 vk. Otettiin eilen pennuista yksilökuvat /
Time goes so quickly and puppies are tomorrow 6 weeks old. We took yesterday new photos of puppies:

Katso kaikki kuvat pentupäiväkirjasta / Look all pictures from puppy-diary »

Peruutuksen vuoksi urospentu vailla rakastavaa kotia!
*Lisäksi etsimme sijoituskotia narttupennulle mielellään Pohjois-Karjalan alueelta*
   

26.5.2016:

4,5 viikkoa takana pentuelämää. Välillä tuntuu, ettei vuorokaudessa riitä tunnitkaan ;) Siispä pentujen 4-viikkoiskuvatkin ovat hieman myöhässä.... Kiitos vielä Riina Myllerille kuvaamisesta :) /
There is now 4,5 weeks behind the puppies life. Sometimes I feel that there isn't enough time in days. So that's why you need to wait these photos of 4 weeks old puppies... Thank you Riina Myller about photography :)


Katso kaikki kuvat pentupäiväkirjasta / Look all pictures from puppy-diary »
   

16.5.2016:

Pennut täyttivät tänään 3 viikkoa / Puppies had today 3 weeks-birthday :)

Katso kaikki kuvat pentupäiväkirjasta / Look all pictures from puppy-diary »
   

12.5.2016:

Gildan pentupäiväkirja »» Kuvia pennuista / Pictures of puppies
   

2.5.2016:

Ensimmäiset yksilökuvat / First individual pictures

Katso kaikki kuvat pentupäiväkirjasta / Look all pictures from puppy-diary »
   

29.4.2016:

Pennut ovat syntyneet 25.4.2016: 7 poikaa ja 5 tyttöä
 Puppies were born 25.4.2016: 7 boys and 5 girls

   

19.4.2016:

Gildan pentupäiväkirja
   

13.4.2016:

Gildan pentupäiväkirja
   

23.3.2016:

Olemme niin onnellisia!! Kävimme Gildan kanssa tänään ultrassa ja kyllähän siellä pentusia massussa näkyi
 Odotamme mukavan kokoista pentuetta syntyväksi huhtikuun lopussa!


We are so happy!! Ultrasound showed to us that Gilda is pregnant
We are waiting good-size litter to born end of april!


Gilda odottaa eläinlääkärille pääsyä rauhalliseen tapaansa :) / Gilda waiting for the vet calmly as usual :)

   

3.3.2016:

Nyt on reissusta muutama päivä toivuttu ja ehdin lisäämään muutaman kuvan Blackystä ja Gildasta pentuja -sivulle. Haluan kiittää vielä Kadria ja Jaanikaa mahdollisuudesta käyttää ihanaa Blackyä meidän Gildalle.
Suuri kiitos myös Minnalle matkaseurasta sekä Teijalle, joka lähti meille "taksisuhariksi" :)

Nyt vain toivomme, että Karhuahon ensimmäinen pentue näkisi päivänvalon huhtikuun lopussa. Mikäli kiinnostuksesi heräsi pentuettamme kohtaan, älä epäröi ottaa yhteyttä :)

Now there is gone some days after matingtrip to Estonia and I have time to add some photos of Blacky and Gilda to puppies -page. I want to thank you Kadri and Jaanika, who makes this possible and give handsome Blacky to our Gilda.
Big thanks also to Minna and Teija, who joined to trip with me. Teija was so pro-taxidriver ;)

Now we hope that first litter of Karhuaho will see the daylight end of the april. If you interested about our litter, don't hesitate to contact me :)
 

 

Uusia kuvia / New pictures:
Galleria/Gallery
Jitta
Gilda
Capri

   

27.2.2016:

Vuosien unelma alkaa olla lähempänä, kun kävimme treffaamassa Gildan kanssa komeaa Blackyä Viron maalla. Mikäli reissumme tuottaa tulosta, syntyy Karhuahon ensimmäinen pentue huhtikuun lopussa <3
Lisätietoja yhdistelmästä löydät pentuja -sivulta »

Our big dream about first litter is getting closer when we went to meet handsome Blacky with Gilda (in Estonia). If our trip goes well, Karhuho's first litter will born end of april <3
More information about that combination you find from puppies -page »

   

14.2.2016:

     

10.1.2016:

Hyvää tätä vuotta kaikille!!  Happy this year to everyone!!  

Me startattiin eilen avoimessa luokassa Gildan kanssa. Matkattiin Kajaaniin Marja Talvitien arvosteltavaksi ja tuloksena oli AVO ERI2 SA. SA:t oli melkoisen tiukassa, joten ollaan tulokseen oikein tyytyväisiä ja tästä on taas hyvä jatkaa seuraaviin kehiin. Gilda oli jälleen rauhallinen oma itsensä ja siinä kehän laidalla oli jokunen ihminen Janille ihmetellytkin että miten koira voikin olla niin rauhallisesti siinä kaikessa hulinassa. Gilda on vaan niin <3
We was yesterday first time in open class ring with Gilda. Judge was Marja Talvitie and result OPEN EXC2 with CQ. We are very happy about that result, because there is no many, who get CQ. From that it's good to continue to next shows. Gilda was again calm herself and some people were wondering how she can be so calm in all that concourse. Gilda is so <3

Meidän uusi vuosi on vaihtunut rauhallisissa merkeisssä pakkasta pidellen. Tämän vuoden suunnitelmat ovat vielä hieman auki, mutta pientä toivetta Karhuahon kennelin ensimmäisestä pentueestakin on ilmassa :) Näin ollen myös meidän tämän vuoden näyttelysuunnitelmat menevät näiden pentusuunnitelmien mukaisesti... lisätietoja luvassa, kunhan asia on ajankohtainen ;)
Our new year has changed in a peaceful way "by holding a frost". Plans of this year are still a little bit open, but I can tell that little wish about first litter of Karhuaho's kennel is in the air :) Thus, our plans about shows goes in accordance with our puppyplans ... more information when all is clear and topical ;)

Uusia kuvia / New pictures:
Galleria/Gallery
Jitta
Albert
Gilda
Capri

     
   
   
 

Uutisia vuodelta 2015 / News from the year 2015 »

   

 


Jonna & Jani Haapalainen
Leppärinteentie 12 ~ 82960 Lehtovaara ~ Finland ~ 040 7207171 ~ jonna@karhuaho.fi

      WebDesign JoHa
© Jonna Haapalainen