”Vihtori”

*22.10.2019

Isä / Father: FI MVA Millijor’s Mare
Emä / Mother: FI MVA Tsar Sobaka Allways Adorable Aurora

HD: D/D
ED: 0/0
Silmät/Eyes: –
LPN1 & 2 & LEMP N/N (vapaa) -molemmat vanhemmat testattu vapaiksi /
LPN1 & 2 & LEMP N/N (free) -both parents are tested as free

Selkä:
nikamien epämuotoisuus VA0 (normaali)
selän spondyloosi SP0 (puhdas)
välimuotoinen lanne-ristinikama LTV0 (normaali)

*Suomen muotovalio / Finnish Champion*
Näyttelyt/Shows: 6*SERT/CAC, 1*CACIB, 2*ROP/BOB, 3*VSP/BOS

Omistaja: Virpi Koivisto, Suolahti

Vihtori Koiranetissä / Vihtori in Breeding database

**Vihtori oli kovin touhukas ja leikkisä pentu ja kuvaustilanteet olivatkin aina melkoisen haastavia, kun eihän tämä turkoosipantainen poika malttanut asettua kuvattavaksi vaan oli koko ajan menossa ja hääräämässä 😉 Pentutestissä tämä touhukas puoli tuli myöskin esille ja raportissa sanotaankin seuraavaa: ”Turkoosi uros osoitti testissä olevansa aktiivinen, iloinen, avoin ja hyvin yhteistyöhaluinen. Testihetken käyttäytymisen perusteella luonnehdin urosta myös hoivaherkäksi (peilaa vahvasti ihmisen tunteita) ja korkeaenergiseksi sekä hyvin leikkihaluiseksi. Uros silminnähden riemastuu vieraankin ihmisen huomiosta ja se selvästi nauttii ihmisen läheisyydestä (pyrkii jopa iholle) ja yleisesti kaikesta yhteistyöstä ihmisen kanssa.” Koska Virpillä oli jo aiempaa kokemusta leonberginkoirauroksesta ja on itse aktiivinen koiraharrastelija, ajattelin, ettei Virpi ottaisi turkoosin pojan touhukkuutta haasteena vaan mahdollisuutena 😉 Tämä poika löytyi hyvin usein ensimmäisten viikkojen aikana sylistä läheisyyttä hakemasta, joten jo tuolloin se löysi ”tien kasvattajan sydämeen” – tästä siis Vihtorin virallinen kennelnimi ”Tie Sydämeeni”

Vihtorin oma ihminen kertoo seuraavaa:
Vihtori on kasvanut ”isoveljensä” seurassa ja tukeutunut tähän täysin kaikissa tilanteissa. Luultavasti tästä johtuen Vihtori ei itsenäisesti lähde tutkimaan paikkoja tai tutustumaan vieraisiin ihmisiin. Poika tykkää aluksi seurailla taustalta tapahtumia. Harkinnan jälkeen tai toisen johdattelemana se tulee tilanteisiin myöhemmin mukaan.
Lenkkeillessä kaveri kävelee lähettyvillä ja mielellään takana tassutellen kantapäille. Toisten koirien ollessa mukana se irrottautuu kyllä emännästään, mutta pitää tarkkaan huolta siitä, ettei emäntä vain häviä näköpiiristä. Vihtori ilmoittelee tiellä liikkujat ja pihaan tulijat, mutta pihapiirin ulkopuolella ei yleensä välitä vastaan tulevista vieraista koirista.

Pääsääntöisesti Vihtori on rauhallinen ja osaa rentoutua vieraassakin paikassa. Kotioloissa sitten innostuu riekkumaan ja retuuttamaan lelujaan. Sohvalle Vihtori änkeää keskelle, koska omistaa mielestään pienen koiran kropan. Aina ei kaveri tunnu tietävän kokonsa laajuutta. Tavarat saattavat lennellä hännän mukana ja tuolit kaatuilla, kun käännös onkin hiukan laajempi kuin aluksi oli suunnitellut.
Vihtori rakastaa rapsutuksia ja huomiota. Se kulkee joka paikaan perässä ja on aina valmis lähtemään mukaan touhuihin. Vihtori on hyvin seurankipeä, joka tarvitsee niin ihmislaumaansa kuin koirakaverilaumaansa. Poika ei viihtyisi ainoana koirana.

Se nauttii uimisesta ja pitkistä kävelylenkeistä. Vaikka luut ovatkin pojan herkkua, niin eivät ne tuoreena kelpaa, vaan ne pitää haudata jemmaan joksikin aikaa tekeytymään. Tästä johtuen pihapiiristä löytyy aika monta kraateria…
Lempileikkejä on piiloleikit ja uiminen. Vihtorin kanssa ollaankin treenailtu vepeä ja rally-tokoa sekä jälkeä. Mitään kovin monimutkaista Vihtori ei suostu tekemään. Tilanteissa, joissa Vihtorin aivosolut joutuvat ylikuormituspisteeseen, poika heittäytyy selälleen ja pistää aivan lekkeriksi.
Kaiken kaikkiaan tämä karvainen perheenjäsenemme on meille hyvin tärkeä ja rakas!