Meidän kasvatilla, Kassulla (Karhuahon Pauhaava Sydän) on ollut virheellinen sydäntutkimustulos kennelliiton jalostustietojärjestelmässä. Siellä oli aiemmin tieto, että Kassulla olisi lievä, piilevä ja oireeton subaorttastenoosi eli aortan ahtauma. Tutkinut eläinlääkäri on nyt korjannut virheen tuloksiin ja tutkimustulos on siis avoin. Tulos ei siis osoita sairautta, kuten aiemmin on todettu. 

Meillä oli jo aiemmin tieto, ettei tuossa mittasuhteessa oleva lievä aortan ahtauma vaikuttaisi koiran elämään millään tavalla, mutta tämän korjatun tuloksen jälkeen tilanne on positiivisempi. Hyvä niin 🙂
Kaikkien muidenkin tutkittujen kasvattiemme tulokset löytyvät heidän omilta sivuiltaan. 

Tässä vielä korjattu tulos. 

Sydäntutkimuslausunto 9.3.2018:
Auskultaatiotutkimus
sivuääni: ei, oireeton
Yhteenveto sydänultraääni- ja sydänfilmitutkimuksesta
Myksomatoottinen läppäsairaus: ei osoita merkkejä sydänsairaudesta
Dilatoiva kardiomyopatia: ei osoita merkkejä sydänsairaudesta
Subaorttastenoosi: tutkimustulos avoin
Pulmonaalistenoosi: ei osoita merkkejä sydänsairaudesta
Lepo-ekg: ei osoita merkkejä rytmihäiriöstä
Holter: ei osoita merkkejä rytmihäiriöstä

Kaikkea hyvää Kassulle elämässään